Tillbaka till alla evenemang

Christoffer Carlsson i samtal med Görrel Espelund

Christoffer Carlsson i samtal med Görrel Espelund

Plats: B-fabriken, Magasinsgatan 32 Bodafors
Tid: Kl 18– ca 19. Dörrarna öppnas kl 17.15.
Biljetter släpps här den 7 maj.

Möt en storartad författare och “…den svenska deckargenrens Rolls-Royce.” (AB)

Christoffer Carlsson föddes i Halmstad 1986. Han är doktor i kriminologi och författare och medverkar regelbundet i litteraturprogrammet “Babel” (SVT). Han fick ett stort genombrott med romankvartetten om Leo Junker och är flerfaldigt prisbelönad. 2019 utkom “Järtecken”, första delen i den planerade “Hallandssviten”. I år har den fjärde delen skådat dagens ljus: “En liten droppe blod”.

I Hallands gränstrakter döljer sig en hemlighet, nästan sjuttio år djup.
Dödsfallet i Sönnerskog inträffar i mars 2023 och enligt polisen Vidar Jörgensson rör det sig om ett självmord. Men är det verkligen så? Författaren Johan Oskarsson var en bräcklig själ, men det finns också tecken på att någon ville tysta honom. Sökandet efter en sanningen leder ner i den svenska historiens havsmörker, till 1950-talet, till stora hemligheter och farliga lojaliteter. Till gåtan Ingrid Klinga.

En liten droppe blod är en kriminalroman om maskerna vi bär inför dem som står oss närmast, och inför oss själva.

“En mörk, oändligt spännande och välskriven berättelse där ingenting är vad det synes vara. Christoffer Carlsson står i en klass för sig själv."
/Ingalill Mosander

“...Ensamheten räcker förresten till alla i Carlssons romaner och ligger som en halsduk kring axlarna på hans brokiga persongalleri. Förspillda val och mörk slump drar dem ständigt bort från varandra.

Hur är det möjligt att som läsare bry sig om dem alla? Den gåtan finner jag lika intressant som vem som höll i den där skiftnyckeln en dunkel kväll på en bangård i Uppsala.”
/Josefin Olevik, DN

“Mest slående är dock hur skicklig författare Christoffer Carlsson själv är. Språket är rappt, effektivt, målande, suggestivt och poetiskt om vartannat. Jämfört med flera av genrekollegornas psykopater och rebusmakare framstår Carlssons karaktärer som fullt levande människor, med rimliga liv och motiv. Faktum är att personporträtten är minst lika övertygande som i många Augustnominerade romaner.
/Jerry Määttä, Aftonbladet

Görrel Espelund är frilansjournalist, författare och tidigare Afrika-korrespondent för Göteborgs-Posten och Sydsvenskan. Hon har bevakat den afrikanska kontinenten sedan 1994 och är i dag redaktör på Utrikespolitiska Institutet med fokus på Afrika.

2024 samtalade hon med Lasse Berg på Författarscen Bodafors.

Föregående
Föregående
26 juni

Annika Persson i samtal med Malin Jacobson Båth

Nästa
Nästa
10 juli

Staffan Göthe i uppläsning ur “Gösta Berlings saga”